Saturday, April 30, 2011

Kekadang...

Andai,

Andai dapat ku sertai,
Aliran jiwa kehendakmu,
Akan aku erti apa serasimu,
Dan ruang kelemahanku.

Kekadang,
Kita mencari erti hidup,
Sedang hidp ini sudah berlangsung dalam berdekad,
Mengapa perlu di cari?
Sedang titik bermula pencarian sudah pun bermula.
Katakanlah erti ini sudah tamat...

Kerana di setiap penamat,
Ada satu permulaan indah,
Terletak kepada kita artisnya,
Untuk melorek cinta kasih Nur Jannah,
Atau sekadar di pinggir neraka Jahannam.

Kekadang,
ada manusia yang suka tanpa cinta,
sedang ia menyeksa yang kedua,
yang pertama hanya ada sisa,
di serahkan kepada yang kedua,
Tiada syukur memliki salah satunya,
Allah tarik nikmat keduanya,
Kufur Apple pie di penghujung keraknya.


-makluk pendek bermulut longkang-


p/s: tgh exam week,
ada paper projek management yang serabut... Hope PM ni boleh managekan idop nih.. Aduyai...
ada paper environment yang penuh dgn saintifik. MMg idop dan tercemar mcm alam sekitar...
Puisi ini kurang pengisian sasteranya.
Silly me.

Argh!!! Serabot perot je mikir2 nih.. dah kena buang, duk je la dalam tong sampah..
Semalam malam yang puas walau pon bersenam bakor lemak kfc tepi tasik utm.

No one perfect infront of me.


[Belalang sunyi]
(^^,)

1 comments:

SHARIFAH NUR AZWA SYED ISA said...

bersyukurlah!
tiada manusia yg sempurna!~ ^^
hargailah sblm dia pergi meninggalkan anda...